Våra behandlingar
Bd_C3AoA
TqdyQzRQ
0Dg04u6A
hRPcFhyQ (2)
1l3BeAEw
2meKP3NA
XtCugkJw

Klassisk massage

 

I en massagebehandling arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler). Vi arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle.  Vi arbetar även med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.

 


Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande


Quick fix, 20 minuter - 300 kr

30 minuter - 420 kr

45 minuter - 520 kr

60 minuter - 650 kr

75 minuter - 800 kr

90 minuter - 990 kr


Stämpelkort ger en gratis behandling efter 10 betalda behandlingar.


Rabattkort/klippkort

5- kort - 10 % rabatt (vid förköp av 5 st 30-min bahandlingar blir priset 378 kr/gång)

10-kort - 20 % rabatt (vid förköp av 10 st 30-min behandlingar blir priset 336 kr/gång)


Absolut Avslappning


En härligt avslappnande massage för spänd rygg, nacke och axlar som avslutas med en massage för ansikte och skalp samt varm handduk och en välgörande ansiktskräm.

45 min 550 kr 


Gua Sha

 

Gua Sha är en skrapteknik som utförs på hud och muskler som ofta ha sämre cirkulation som i sin tur skapar smärta och stelhet. "Gua" betyder skrapa och "Sha" är de märken som uppstår där stagnationer eller svullnad finns i hudmembranet. Vid en Gua Sha behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår. Efter en behandling startar en läkningsprcess tills rodnaden är borta. Vanliga ställen där det uppkommer "Sha" är nacke/axlar/rygg och armar.


En behandlingskur är ca 4-6 behandlingar beroende på hur stora problem/stagnationer man har. En kur bör fullföljas om man vill ha ett bestående resultat.


Fördelarna är många:

 • Detox, löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slagg i vävnader som ofta orsakar smärta)
 • Cirkulerar stagnerat blod och leder nytt blod till den stagnerade vävnaden
 • Ökar cirkulationen till hud och muskler
 • Anses förbättra immunförsvaret
 • Kan verka effektivt på stela och ömma muskler, smärta, luftvägsproblem, matsmältningsproblem, sömnstörningar, huvudvärk, ischias, ryggskott, tennisarmbåge m.m


45 minuter - 520 kr

60 minuter - 650 kr

Kur 3 x 45 min - 1400 kr

Kur 3 x 60 min - 1700 kr 


Regndroppstekniken

 

Regndroppsmassage/regndroppstekniken är en mjuk och varsam massage på fötter och rygg. En väldoftande, utrensande och avstressande behandling där terapeutiska eteriska oljor från Young Living används.

Den är mycket effektiv vid rygg- och nackproblem och spända muskler. De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret, stödjer kroppens system och självläkning från cellnivå. Behandlingen verkar också effektivt på ditt humör och kan vara känslomässigt läkande då oljorna påverkar hjärnans känslocentrum genom doftsinnet.


Oljor som används är

Valor - Balanserar energin i kroppen, stärker sinnet och ökar självförtroendet.

Oregano - Balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.

Timjan – Kan hjälpa till vid mental och fysisk trötthet. Stödjer andningsorganen.

Basilika – Stödjer mag- och tarmsystemet. Kan liva upp sinnet, återställa den mentala skärpan och motverka mental trötthet.

Cypress - Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna och skapar en känsla av säkerhet och trygghet.

Vintergröna – Kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation och smärta.

Mejram – har avslappnande egenskaper och används ofta på ansträngda muskler. Är lugnande och har en värmande effekt på sinnet.

Peppermint – stimulerar cirkulationen, arbetar bra med andra oljor och kan ge mental skärpa.

Aroma Seiz - Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador, trötthet och stress.

 

60 min - 690 kr

 

Maria är även lärare i regndroppstekniken och har kurser vid efterfrågan.

Om du är intresserad av att själv lära dig regndroppstekniken, för eget bruk eller för att använda i din verksamhet, så är du välkommen att höra av dig.


Massage & Regndropp Kombo

Här utförs regndroppstekniken på rygg och nacke i kombination med klassisk massage60 min - 670 kr

 

Stressbuster

 

Stressbuster är en kortare men väldigt effektiv nackmassage med avslappnande och rogivande eteriska oljor från Young living. Skapar ett lugn och en härlig avslappning för stressad nacke och axlar. 

 

20 min - 350 kr

 

Nat – Neuro Auricular Technique

 

NAT är en behandling som kan öka rörlighet och välbefinnande vid migrän, whiplash och andra problem i nacke och axlar. Har visat sig vara lugnande och balanserande. Här arbetar jag med eteriska oljor och en glasstav på nacke och bröstrygg.

 

30 min - 450 kr


Hot Stone Massage


En massage efter behov med heta stenar. Verkar väldigt avslappnande på ömma och stela muskler. 


60 min 690 kr

 

Access Bars 

Access Bars är en djupt avslappnande och avstressande behandling. Under behandlingen ligger du på en bänk med filtar på dig och bara vilar. 32 punkter på huvudet berörs lätt av terapeuten. Det är punkter där vi lagrar tankar, känslor, attityder, kontroll och upplevelser. Vid beröring av dessa punkter så öppnas energiflödet upp i din kropp och du kan med lätthet släppa på begränsningar och blockeringar. Den startar en läkning i kroppen på bland annat det fysiska, psykiska och emotionella planet. De 32 punkterna som terapeuten stimulerar, berör olika områden bl.a. glädje, medvetenhet, åldrande, kontroll, pengar, lugn, kreativitet och sexualitet.

Access Bars har hjälpt tusentals till stora förändringar vad gäller sömn, hälsa, vikt, pengar, sex, relationer, ångest, stress och mycket mer. Som sämst kan du känna att du fått en fantastisk massage. Som bäst kan hela ditt liv förändras med otrolig lätthet. Tankar lugnar sig och man känner ofta en stor lätthet i kroppen under behandlingen och efteråt.

 

70 min - 600 kr

 

 

Reikihealing

Reikihealing är en djupt avslappnande och stressreducerande metod, som ökar kroppens naturliga självläkande resurser. Det är en beröringsterapi, där man genom handpåläggning kanaliserar och därmed förstärker flödet av livsenergi, också kallad bl.a. ki-energi, till kroppen. Detta är en positiv energi som löser upp blockerad energi och återställer balansen på fysisk, mental och själslig nivå.

Beröring frigör också oxytocin i kroppen, vilket är vårt ”må-bra” hormon, som bl.a. höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt.

Healing är också ett fantastiskt verktyg för personlig utveckling då regelbundna healingbehandlingar ökar vår medvetenhet om vår kropp, våra tankar och våra känslor, vilket ger oss en möjlighet att bl.a. förändra negativa tankemönster och vanemässiga beteenden.

Vid en Reikibehandling ligger du påklädd på en bänk, medans terapeuten som fungerar som en kanal för Reikienergin, lägger sina händer i olika positioner på kroppen. Din uppgift under en behandling är att vila och bara vara. Vill du så håller du fokus på vad som händer inom dig eller under mina händer. En del somnar och det är helt okej.

Vanligast är att man under en behandling känner en behaglig avslappning och att man efteråt känner sig pigg och utvilad.

Det är viktigt för en långvarig process att du är öppen och villig att genomgå känslomässiga/mentala förändringar för att inte skapa nya blockeringar.

 

60 min - 600 kr

 

Healingmassage

Enkombination av massage och healing som anpassas efter behov. 


45 min 550 kr

60 min 650 kr

 

 

Ansiktsbehandlingar

 

Skäm bort ditt ansikte med en ekologisk ansiktsbehandling!

Vi arbetar med våra behandlingar med en holistisk vision och behandlingarna är individuellt anpassade med olika produkter och tekniker. Vi arbetar enbart med naturliga råvaror.

 

Vi använder främst ekologiska hudvårdsprodukter från c/o Gerd, ett svenskt hudvårdsmärke från norrländska Jokkmokk. Under snart tio års tid har de produktutvecklat skönhetsprodukter med den absolut högsta kvalitén. De vill göra skillnad, på riktigt. Därför har de valt att arbeta med råvaror som har så liten eller ingen miljöbelastning för natur, djur eller människa. 

 

Klassisk Ansiktsbehandling 60 min 690 kr

Klassisk Ansiktsbehandling som inkluderar hudanalys, rengöring, peeling, serum, ansiktsmask, ansiktsolja och närande dagkräm

Behandlingen börjar med en grundlig rengöring. Först rengör vi ansiktet från makeup med en jojobaolja, sedan en rengöringskräm. Sista steget av rengöringen består av en djuprengöring av huden med en ansiktspeeling under ånga med ozon. Ångan öppnar upp porerna och gör huden mer mottaglig för den djuprengörande och vårdande behandlingen.

Behandlingen fortsätter med en avslappnande ansiktsmassage som innefattar ansikte, dekolletage, axlar, nacke, huvud och överarmar. Sen lägger jag en ansiktsmask efter din huds behov.

 

Efter ansiktsmasken används ett uppfriskande ansiktsvatten som sluter porerna och därefter ett serum anpassat efter din hudtyp och din huds behov.

Behandlingen avslutas med ögonkräm och dagkräm.

 

Du kommer att känna en mycket stor avslappning och välmående, som känns länge efter behandlingen.

Djuprengöring 70 min 790 kr

Utöver stegen som utförs i en klassisk ansiktsbehandling läggs fokus på orenheter och en ordentlig portömning genomförs. Vi jobbar med pormaskverktyg samt Utrasonic Skin scrubber för att kunna rengöra ordentligt på djupet av porerna.

Quick Boost 45 min 590 kr

En snabb uppfräschning av glåmig hy där vi fokuserar på ny lyster och boosta huden med näring!

  

Tonår 45 min 490 kr

I denna behandling fokuserar vi på en obalanserad tonårshy med produkter från Logona Naturkosmetik. Deras serie för     aknehud har en antibakteriell effekt med organisk mynta och naturlig salicylsyra från pilbark. Vid regelbunden användning av produkterna förhindras bildandet av nya finnar och föroreningar, hudglans reduceras. Denna rengöring är särskilt lämplig för hud i puberteten och hud som är benägen att bli oren även i vuxen ålder.

 

Herr 45 min 590 kr 

Uppfräschning av den manliga huden med återfuktande produkter från Sweden Eco. En svensk hudvårdserie för herr med fokus på rengöring, återfuktning och förhindrande av inåtväxta hårstrån och skadad hud från rakning. Ansning av ögonbryn vid önskemål.

 

Anti-age 60 min 750 kr 

Med produkter för en mogen hud, innehållande ren hyaluronsyra samt paracress (kallas även naturens botox) som har ansiktslyftande effekt. Detta tillsammans med ansiktslyftande tekniker får du omedelbart resultat och ett ansikte som direkt ser yngre och piggare ut.

 

TCM Facelift 75 min 790 kr 

En enkel ansiktsbehandling utan ansiktsmask där vi istället använder redskap såsom koppning, gua sha, roller och akupressur för ett föryngrande resultat. Behandlingen är även djupt avslappnande och passar dig som är stressad och/eller spänd i ansikte och käkar.Ansiktsbehandling Lyx 90 min 1090 kr 

Behandlingen börjar med en avslappnande ryggmassage inklusive nacke, axlar och hårbotten. Därefter följer en klassisk ansiktsbehandling som grund med extra mycket massage, vårdande serum och TCM faceliftbehandling med hjälp av koppning, gua sha och rolling.

 

Ultimata behandlingen när du vill uppleva lyx eller ge bort till någon du vill skämma bort.

 

Ögonbryn och fransar

 

Ögonbryn plock                             15 min        150 kr

Ögonbryn plock + färg                  30 min        250 kr

Ögonbryn plock + färg                  40 min        350 kr

inkl fransfärg

Hudvårdskonsultation 15 min utan kostnad

 

Vi går tillsammans igenom din hudtyp och vilka produkter som passar just dig! Denna rådgivning är kostnadsfri.

 

Djuprengöring rygg eller bröst - 45 min 490 kr

En djuprengöring av rygg eller bröst med kroppspeeling, ånga och portömning

 

Fina Fötter  

 

En uppfräschning av friska fötter med fotbad, filning av förhårdnader, klippning och filning av naglar, massage av fötter och underben. Nagellack läggs på om så önskas. Det går bra att ta med ett eget lack om du önskar en speciell nyans. Ett tips är att komma i ett par tofflor eller skor med öppen tå :)50 min - 550 kr Hårminerlanalys

Mineraler och vitaminer vet vi sedan länge att de är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion men samspelet mellan dem har visat sig ha stor betydelse för optimal hälsa. I samarbete med laboratoriet Trace Element Inc, USA och NutriTech Analysservice kan vi erbjuda en 10 sidors analys på svenska som visar din personliga mineralstatus, avancerad analystolkning, dietråd och förslag till balansering med kosttillskott. Analysen innefattar 2 besök, ca 60 min per tillfälle. Första besöket utför hälsodeklaration samt att vi fyller i ett frågeformulär för att tydligt se ifall det finns hög halt av tungmetaller. Vi gör även en livsstilanalys. Jag klipper även en bit hår i nacken som sedan skickas till laboratorium. Provet kan ej utföras på nyfärgat eller blekt hår. Då tas istället nagelprov. Andra besöket görs en genomgång av analyssvaret och rådgivning i balansering av obalanser genom kosttillskott från AlphaPlus.120 min - 1800 krOmanalys efter 3-6 månader - 1200 krÖronhåltagning

Öronhåltagning med Studex Ett snabbt, skonsamt, knappt kännbart och i princip ljudlöst sätt att ta hål i öronen. En steril procedur och allergivänliga öronhängen. Då öronhänget är både snyggt och modernt, tillverkade i kirurgiskt stål, titan, guld och silver så syns det inte att hålet är nytaget. Är du under 18 år krävs sällskap av målsman. 


1 hål 199 kr

2 hål 359 kr


Kontakta oss:


Adress: Järnvägsgatan 17 i Vaggeryd

Telefon: 076 - 318 14 45

Email: info@vinaseko.se

Öppettider butik

Fredag: 10-18

Lördag: 10-13


Övriga tider är bokningsbara via bokningssidan. 


Copyright © All Rights Reserved