Våra behandlingar
Bd_C3AoA
TqdyQzRQ
0Dg04u6A
hRPcFhyQ (2)
1l3BeAEw
2meKP3NA
XtCugkJw

Klassisk massage

 

I en massagebehandling arbetar man med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler). Vi arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle.  Vi arbetar även med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.

 


Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt. Massage kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang. De positiva fysiska och mentala effekterna är många:

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga
 • Ökar kroppens allmänna välbefinnande


Quick fix, 20 minuter - 300 kr

30 minuter - 420 kr

45 minuter - 520 kr

60 minuter - 600 kr

75 minuter - 800 kr

90 minuter - 990 kr


Stämpelkort ger en gratis behandling efter 10 betalda behandlingar.


Rabattkort/klippkort

5- kort - 10 % rabatt (vid förköp av 5 st 30-min bahandlingar blir priset 378 kr/gång)

10-kort - 20 % rabatt (vid förköp av 10 st 30-min behandlingar blir priset 336 kr/gång)


Gua Sha

 

Gua Sha är en skrapteknik som utförs på hud och muskler som ofta ha sämre cirkulation som i sin tur skapar smärta och stelhet. "Gua" betyder skrapa och "Sha" är de märken som uppstår där stagnationer eller svullnad finns i hudmembranet. Vid en Gua Sha behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår. Efter en behandling startar en läkningsprcess tills rodnaden är borta. Vanliga ställen där det uppkommer "Sha" är nacke/axlar/rygg och armar.


En behandlingskur är ca 4-6 behandlingar beroende på hur stora problem/stagnationer man har. En kur bör fullföljas om man vill ha ett bestående resultat.


Fördelarna är många:

 • Detox, löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slagg i vävnader som ofta orsakar smärta)
 • Cirkulerar stagnerat blod och leder nytt blod till den stagnerade vävnaden
 • Ökar cirkulationen till hud och muskler
 • Anses förbättra immunförsvaret
 • Kan verka effektivt på stela och ömma muskler, smärta, luftvägsproblem, matsmältningsproblem, sömnstörningar, huvudvärk, ischias, ryggskott, tennisarmbåge m.m


45 minuter - 520 kr

60 minuter - 600 kr

Kur 3 x 45 min - 1400 kr

Kur 3 x 60 min - 1600 kr 


Regndroppstekniken

 

Regndroppsmassage/regndroppstekniken är en mjuk och varsam massage på fötter och rygg. En väldoftande, utrensande och avstressande behandling där terapeutiska eteriska oljor från Young Living används.

Den är mycket effektiv vid rygg- och nackproblem och spända muskler. De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret, stödjer kroppens system och självläkning från cellnivå. Behandlingen verkar också effektivt på ditt humör och kan vara känslomässigt läkande då oljorna påverkar hjärnans känslocentrum genom doftsinnet.

Oljor som används är

Valor - Balanserar energin i kroppen, stärker sinnet och ökar självförtroendet.

Oregano - Balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.

Timjan – Kan hjälpa till vid mental och fysisk trötthet. Stödjer andningsorganen.

Basilika – Stödjer mag- och tarmsystemet. Kan liva upp sinnet, återställa den mentala skärpan och motverka mental trötthet.

Cypress - Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna och skapar en känsla av säkerhet och trygghet.

Vintergröna – Kan stödja kroppens naturliga reaktion på inflammation och smärta.

Mejram – har avslappnande egenskaper och används ofta på ansträngda muskler. Är lugnande och har en värmande effekt på sinnet.

Peppermint – stimulerar cirkulationen, arbetar bra med andra oljor och kan ge mental skärpa.

Aroma Seiz - Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador, trötthet och stress.

 

60 min - 690 kr

 

Maria är även lärare i regndroppstekniken och har kurser vid efterfrågan.

Om du är intresserad av att själv lära dig regndroppstekniken, för eget bruk eller för att använda i din verksamhet, så är du välkommen att höra av dig. 

Stressbuster


Stressbuster är en kortare men väldigt effektiv nackmassage med avslappnande och rogivande eteriska oljor från Young living. Skapar ett lugn och en härlig avslappning för stressad nacke och axlar. 


20 min - 300 kr
 

Nat – Neuro Auricular Technique


NAT är en behandling som kan öka rörlighet och välbefinnande vid migrän, whiplash och andra problem i nacke och axlar. Har visat sig vara lugnande och balanserande. Här arbetar jag med eteriska oljor och en glasstav på nacke och bröstrygg.


30 min - 420 kr

 


Access Bars 

Access Bars är en djupt avslappnande och avstressande behandling. Under behandlingen ligger du på en bänk med filtar på dig och bara vilar. 32 punkter på huvudet berörs lätt av terapeuten. Det är punkter där vi lagrar tankar, känslor, attityder, kontroll och upplevelser. Vid beröring av dessa punkter så öppnas energiflödet upp i din kropp och du kan med lätthet släppa på begränsningar och blockeringar. Den startar en läkning i kroppen på bland annat det fysiska, psykiska och emotionella planet. De 32 punkterna som terapeuten stimulerar, berör olika områden bl.a. glädje, medvetenhet, åldrande, kontroll, pengar, lugn, kreativitet och sexualitet.

Access Bars har hjälpt tusentals till stora förändringar vad gäller sömn, hälsa, vikt, pengar, sex, relationer, ångest, stress och mycket mer. Som sämst kan du känna att du fått en fantastisk massage. Som bäst kan hela ditt liv förändras med otrolig lätthet. Tankar lugnar sig och man känner ofta en stor lätthet i kroppen under behandlingen och efteråt.


60 min - 600 krReikihealing

Reikihealing är en djupt avslappnande och stressreducerande metod, som ökar kroppens naturliga självläkande resurser. Det är en beröringsterapi, där man genom handpåläggning kanaliserar och därmed förstärker flödet av livsenergi, också kallad bl.a. ki-energi, till kroppen. Detta är en positiv energi som löser upp blockerad energi och återställer balansen på fysisk, mental och själslig nivå.

Beröring frigör också oxytocin i kroppen, vilket är vårt ”må-bra” hormon, som bl.a. höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt.

Healing är också ett fantastiskt verktyg för personlig utveckling då regelbundna healingbehandlingar ökar vår medvetenhet om vår kropp, våra tankar och våra känslor, vilket ger oss en möjlighet att bl.a. förändra negativa tankemönster och vanemässiga beteenden.

Vid en Reikibehandling ligger du påklädd på en bänk, medans terapeuten som fungerar som en kanal för Reikienergin, lägger sina händer i olika positioner på kroppen. Din uppgift under en behandling är att vila och bara vara. Vill du så håller du fokus på vad som händer inom dig eller under mina händer. En del somnar och det är helt okej.

Vanligast är att man under en behandling känner en behaglig avslappning och att man efteråt känner sig pigg och utvilad.

Det är viktigt för en långvarig process att du är öppen och villig att genomgå känslomässiga/mentala förändringar för att inte skapa nya blockeringar.


60 min - 600 kr


Hudvård

 

Alla ansiktsbehandlingar utförs med naturliga och ekologiska produkter av hög kvalitét.


Klassisk Ansiktsbehandling 60 min 620:-

Klassisk Ansiktsbehandling som inkluderar hudanalys, rengöring, peeling, serum, ansiktsmask, ansiktsolja och närande dagkräm


Djuprengöring 75 min 795:-

En djuprengörande ansiktsbehandling                         -


Ansiktsbehandling Lyx 90 min 995:-

En klassisk ansiktsbehandling som grund men med extra mycket massage, vårdande serum och faceliftbehandling med hjälp av koppning, gua sha och rolling.


Quick Boost 45 min 500:-

En snabb uppfräschning av glåmig hy


Tonår 45 min 400:-                                                                                        Behandling av tonårshy


Herr 45 min 500 kr

Uppfräschning med återfuktande produkter. Ansning av ögonbryn vid önskemål.


Anti-age 60 min 695:-

Med produkter för en mogen hud och ansiktslyftande tekniker får du omedelbart resultat och ansikte som direkt ser yngre och piggare ut.


TCM Facelift 75 min 795 :- 

En ansiktsbehandlig med koppning, gua sha, roller och akupressur för ett föryngrande resultat. Är även djupr avslappnande och passar dig som är stressad och/eller spänd i ansikte och käkar.


Djuprengöring rygg/bröst 45 min - 45 min 400 :-

En djuprengöring av rygg eller bröst med kroppspeeling, ånga och portömning


Brynplock 15 min 150:-

Brynplock+färg 30 min 250;.


Hudvårdskonsultation 15 min gratis

Vi går tillsammans igenom din hudtyp och vilka produkter som passar just dig! Denna rådgivning är kostnadsfri.


Kontakta oss:


Adress: Järnvägsgatan 17 i Vaggeryd

Telefon: 076 - 318 14 45

Email: info@vinaseko.se

Öppettider butik


Torsdag: 10-18

Fredag: 10-18

Lördag: 10-13


Copyright © All Rights Reserved